12 Şubat 2015 Perşembe

Salçalı nohutlu köfte





Bulgur köftesini çok sevdiğimden olsa gerek ilk gördüğümde denemeye karar verdiğim bir yemek oldu. Benim gibi dondurucunuz da her daim haşlanmış nohut bulunduruyorsanız çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarif.

Tarif; Elif Korkmazel





Malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 6 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı nohut


Köftesi için;

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • 1 çay bardağı un


Köfteleri hazırlamak için öncelikle nohudu robotta iyice ezin. İçerisine soğanı ekleyip birlikte tekrar çekin. Daha sonra içerisine salça, yumurta, tuz, un, bulgur, pul biber ve az su ilave ederek iyice çiğ köfte yapar gibi yoğurarak macun kıvamında bir köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız köfte harcından elinizle yuvarlayarak küçük köfteler yapın. (ben bulgurları önceden çok az ıslatıp çekilmiş nohut, soğan ve diğer malzemeleri ilave ederek yoğurdum. Ayrıca küçük köftelerin yanında biraz da büyük köfteler yaptım.)


Hazırlanması:
  • Tencereye sıvıyağı ilave edip ezilmiş sarımsak ve salçayı kavurun. 
  • Üzerine suyu ve haşlanmış nohudu ekleyip kaynatın. 
  • Kaynayan suyun içerisine hazırladığınız köfteleri ekleyip pişirin.

Not: sarımsak, biber ve nohut miktarını damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz.






2 yorum:

  1. Ellerine sağlık tarife bayıldım tam benlik bir yemek bu kesinlikle yapacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Misss misss. Bu köfteleri fazla yapıp dondurucuya atsak olur mu acaba ne dersin. Ellerine sağlık canım sevgiler...Bizim Mutfak-Aysel
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats