30 Eylül 2014 Salı

Çay Daveti Sofraları




Uzun zaman yazmayınca sofralar ve tarifler birikti haliyle. Öncelikle en sevdiklerimden çay sofraları ile başlayalım…İlk sofrayı ramazandan bir gün önce hazırlamıştım misafirlerim için.





Menümüzde;
  • Arpa şehriye salatası
  • Yoğurtlu semizotu salatası
  • Yoğurtlu kabak salatası
  • Islak kurabiye
  • Tam buğday unlu kurabiye
  • Keten tohumlu tuzlu kurabiye
  • 321 (3 kabartma tozlu) poğaça
  • Peynirli çiçek poğaça






İkinci soframı ise geçen haftalarda komşum ve kızı için hazırlamıştım. İkram ettiğim her misafirin sevdiği arpa şehriye salatası bu sofrada da yerini aldı ve çok beğenildi…





Menümüzde;
  • Arpa şehriye salatası
  • Rulo poğaça
  • Tam buğday unlu kurabiye
  • Tam buğday unlu kakaolu çubuklar
  • Kırmızıbiberli domates sos
  • Çikolatalı pudingli pasta
  • Ev yapımı kızılcık ve incir marmelatı, gül reçeli







Son soframız ise benim misafir olduğum arkadaş sofrası.






Menüde;

  • Çiğ köfte
  • Yoğurtlu salata
  • Kabak dolması
  • Haşhaşlı çörek
  • Patatesli börek
  • Mevsim salata
  • Susamlı-haşhaşlı-çörekotlu kurabiyeler









24 Eylül 2014 Çarşamba

Kokulu Üzüm Reçeli



Oldukça uzun bir aradan sonra yeniden merhaba! 2007 Temmuz ayında blog yazmaya başladığımdan beri hiç bu kadar uzun ara (3 ay ) verdiğimi hatırlamıyorum. Açıkçası bu kadar uzun bir süre boyunca bloğa yazmayacağımı hiç düşünmemiştim. Sanırım bunda facebook ve instagramda ki anlık paylaşımların yeri oldukça fazla. Bundan sonra bu kadar uzun aralar vermemek temennisiyle diyerek yeniden başlayalım…

Arkadaş bahçesinden hediye gelen kokulu üzümlerle Pepeçura yapmaktı niyetim aslında. Elime geçen her meyveden reçel yapma sevdam nedeniyle üzümlerin bir kısmı ile son anda reçel yapmaya karar verdim. Bunda üzümlerin mis gibi kokusunun payını da inkâr edemem. Bizim ailede oldukça sevildi, denemek isteyenler için bloğa dönüş tarifi olsun nefis kokulu üzüm reçelimiz…


Malzemeler:

  • 2 kâse kokulu üzüm tanesi
  • 1 kâse toz şeker
  • 1–2 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı su (ben kokulu üzüm suyu kullandım)


Hazırlanması:

  • Ayıklanıp yıkanmış kokulu siyah üzüm tanelerini bir tencereye alın. 
  • Üzerine toz şekeri serpip kapağını kapatın ve 3–4 saat bekletin. 
  • Sürenin sonunda suyunu ilave edip ocağa alın ve kaynatın. 
  • Kaynayan reçelimizi kısık ateşte 15–20 dakika boyunca kaynatın.
  •  Koyulaşmaya yakın limon suyu ya da mercimek büyüklüğündeki limon tuzunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.

Not: Hemen kullanmayacaksanız temiz kavanozlara sıcakken doldurup kapağını kapattıktan sonra ters çevirip üzerini örtün ve bir gece beklettikten sonra serin bir yerde muhafaza edin.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats