14 Kasım 2013 Perşembe

Ciğer Sote




Blogger buluşmamızda ki sponsorlarımızdan birisi de ESTUZ firmasıydı. Bol çeşitlilikteki ürünlerinden bir tanesi de baharatlı sofrada öğütme tuzu ki neredeyse tüm yemeklerimde çok severek kullanıyorum. Ben özellikle servis esnasında ekliyorum ki baharatlar kokusunu kaybetmesin. Ciğer sote ise zaten bizim evde çok sevilen bir yemek, birde Estuz baharatlı öğütme tuzu ile birleşince lezzetine lezzet katıyor.

Malzemeler:

Hazırlanması:
  •  Ciğerleri kuşbaşı doğrayıp yıkayın ve suyunu iyice süzdürün. 
  • Tencereye sıvıyağı alıp üzerine ciğerleri ilave edip karıştırın. 
  • Ciğerler suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. 
  • Suyunu çeken ciğerlerin üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve ince doğranmış biberleri ilave edin. 
  • Ara sıra karıştırarak soğanların ve biberlerin iyice kavrulmasını sağlayın.
  •  Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de ilave edip karıştırın.
  •  İsteğinize göre sıcak su ilavesi yaparak kısık ateşte pişirin.
  •  İster pişerken isterseniz de servis esnasında tuzunu ve baharatlarını ilave edin. 
  • Ya da benim gibi en son servis esnasında baharatlı sofrada öğütme tuzu kullanın.


5 Kasım 2013 Salı

Peynirli krep sarma & peynirli krep ruloları



Krepleri boş olarak tüketemiyorsanız, içerisine krem peynir sürerek daha lezzetli hale getirebilir, farklı şekillerde keserek ise şık sunumlarla servis edebilirsiniz. Çayınızın yanına çabucak hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

Arasına sürmek için; Muratbey Naturena Misto krem peynir

Krep için;
  •  2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar Hatap un 

Süt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırma kabında karıştırın. İçerisine tuz, aldığı kadar un ve kabartma tozu ilave edip karıştırarak krep hamurunuzu hazırlayın. Hamurdan bir kepçe alıp teflon tavaya yayın ve arkalı önlü çevirerek pişirin. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp kreplerinizi hazırlayın.

Hazırlanması:
  •  Hazırladığınız krepleri geniş bir tabağa alın ve kreplerin üzerine peynirinizi bir bıçak yardımıyla sürün.
  • Krepleri rulo olarak sarın ve bıçakla iki parmak genişliğinde dilimleyin.
  • Açılmaması için kürdan batırıp servis tabağına alın.













LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats