27 Şubat 2013 Çarşamba

Çağla Badem Turşusu




Geçen haftalarda dışarıda yemek yediğimiz bir gün masaya getirilen turşunun içerisinde ki bademleri görünce, geçen sene yaptığım badem turşusu aklıma geldi. Anlayacağınız üzere tarifini bloğa eklemeyi unuttuğum gibi yaptığımı da unutmuşum. Eve gidince kontrol ettim, gayet güzel görünüyordu. Özellikle de çocuklar tadına bayıldılar. Zaten küçük bir kavanoz yapmıştım ki birkaç gün içerisinde tükendi turşumuz. Bu sene nasip olursa daha çok yapmayı düşünüyorum. Mevsimi geldiğinde sizlerde mutlaka denemelisiniz. Deneme amaçlı yaptığım için ölçülü yapmamıştım, yaptığım haliyle yazıyorum.







Malzemeler:
  •  Çağla badem
  • Sirke
  • Tuz
  • Su

 Hazırlanması:
  •  Çağla bademlerin saplarını ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün. 
  • Yarım litrelik cam kavanozun içerisine bademleri doldurun. 
  • Kavanozun yarısına gelecek şekilde üzüm sirkesi ile doldurun. 
  • Tuzunu ilave edip kavanozun kalan kısmına tamamen su ile doldurun. 
  • Ağzını kapatıp birkaç defa alt üst çevirin ki sirkeler dağılsın. 
  • Serin bir yerde turşunuzun olması için bekleyin.





Siyah bulgurlu etsiz çiğ köfte




Siyah bulgur diye bilinen çiğ köftelik bulgurla daha kıvamlı ve lezzetli çiğ köfteler yapılabildiğini keşfettiğimden beri aşağıda anlattığım şekilde yapıyorum çiğ köfteleri. Tadına bakan herkesin çok beğendiği bir lezzet çıkıyor ortaya. Aslında daha önce etsiz ve patatesli çiğ köfte tariflerini vermiştim. Onlarda lezzetli ve güvendiğim tariflerdi. Ama siyah bulgur kesinlikle ayrı bir lezzet katıyor ve köfteyi toparlaması daha kolay oluyor. Çiğ köfte yapmasını ve yemesini seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.






Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 3 yemek kaşığı çiğ köfte baharatı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 1 yemek kaşığı limontuzu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı siyah bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 4–5 diş sarımsak rendesi
  • 2 orta boy kuru soğan rendesi
  • Nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz






Hazırlanması:
  • Limon tuzunu derin bir kabın içerisine alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip eriyene kadar karıştırın. 
  • Eriyen limon tuzunun içerisine isot, çiğ köfte baharatı, karabiber, kırmızı pul biber, domates -biber salçasını ilave edin ve iyice karıştırın. 
  • Bu karışımın içerisine çiğ köftelik bulguru ve kalan 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. 
  • Ağzını kapatıp 15 dakika kadar bulgurlar yumuşayana kadar bekletin. 
  • Yumuşayan bulgurlarınızın üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsakları da ekleyip iyice yoğurun.
  •  En son nar ekşisini ve doğranmış maydanozları da ilave edip çok az yoğurun.
  •  Elinizle şekil verip servis edin.




Sarımsaklı & peynirli ekmek dolması



Birçok yabancı blogda gördüğüm bu tarifi uzun süredir denemek istiyordum. Ben kendi yaptığım tam buğday unlu ekmeklerimle denemiştim, siz istediğiniz ekmek çeşidini kullanabilirsiniz. Kesinlikle sıcak olarak servis etmenizi öneririm, çayla birlikte tüketildiğinde harika bir kahvaltılık oluyor. Sarımsak sos hoşunuza gitmezse, sadece zeytinyağı sürebilirsiniz.






Malzemeler:
  • 1 adet tam buğday ekmeği
  • 1 kâse rendelenmiş Muratbey Çerkez peyniri
  • Dilimlenmiş Muratbey kaşar peyniri

 Sarımsak sos için;
  • 4–5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

 Rendelenmiş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırın.

Hazırlanması:
  • Tam buğday ekmeğinin üzerine çapraz ya da kare olacak şekilde bıçak yardımıyla kesikler yapın.
  • Ekmeğin üzerine ve açtığınız kesiklere kaşık yardımıyla sarımsaklı sos sürün. 
  • Aralarına dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin ve en üste rendelenmiş çerkez peynirlerini serpin.
  • 180 derece fırında peynirler eriyene kadar bekletin. 
  • Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.






Örgü peynirden kuş yuvası yapımı



Daha önce şurada sizlerle paylaştığım kahvaltı soframız için hazırlamıştım bu şirin kuş yuvalarını. Ama benim minik kızım kahvaltı için çok acele edince tam bir kuş yuvasına benzetememiştim. Siz denerseniz yuvanın içerisine haşlanmış yumurtaları ilave etmeyi unutmayın. Yapımı o kadar kolay ki, çocuklarınızın yapmalarına izin verirseniz daha çok sevineceklerdir.






Malzemeler:

 Hazırlanması:
  •  Yeşillikleri yıkayıp, kurutarak doğrayın ve servis tabağına yerleştirin. 
  • Örgü peynirleri kendi etrafında döndürerek kuş yuvası şeklini verin.
  •  İçerisine haşlanmış yumurta ya da domatesli peynirlerden yerleştirin, gerisi hayal gücünüze kalmış.




Nohut yemeği




Birçok yemeği, herkesin bildiği bir tariftir nasılsa deyip yazmayı ihmal ediyorum. Geçenlerde klasik nohut yemeği pişirince mutfağa yeni girecekleri düşünerek buraya yazmak için fotoğrafladım. Bazı nohutlar çok çabuk piştiği gibi bazıları geç pişiyor. Bir kaç denemeden sonra kullandığınız malzemenin pişme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz.






Malzemeler:
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz

 Hazırlanması:
  • Öncelikle nohutları bir gece önceden üzerini dört parmak geçecek kadar su ile ıslatın. 
  • Ertesi gün nohutları iyice yıkayıp su ilave edip düdüklü tencerede haşlayın.
  •  Haşlanan nohutlarınızın suyunu süzdürün. 
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun. 
  • Salça ilave edip biraz daha kavurun ve içerisine suyu süzülmüş haşlanmış nohutları ekleyin. 
  • Sıcak su ve tuzunu ilave edip 5–10 dakika kadar daha kaynatıp sıcak servis edin.


Not: isterseniz soğanı kavurma aşamasında yeşil ve kırmızıbiber de ilave edebilirsiniz, güzel bir tat verecektir.

26 Şubat 2013 Salı

Yumurtalı pırasa kavurması



Aslında yumurtalı ıspanak kavurmasına çok benzeyen bir tarif tek farkı iyice kavrulan pırasaların karamelize soğan tadı vermesi ki buda harika bir lezzet veriyor. En son yarıyıl tatilinde İstanbul’a gittiğimizde, kardeşimin eşi Sevil kahvaltı için yaptığında bloğa eklemediğimi fark etmiştim. Geçen hafta pırasaların kalan son kısmını bu şekilde değerlendirdim.

Malzemeler:
  •  5 adet pırasa(beyaz kısımları)
  • 2 yumurta
  • 2–3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

 Hazırlanması:
  • Pırasanın özellikle beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp, bol suyla yıkayın.
  •  Suyunu süzüp tuz ilavesiyle sıvıyağda kısık ateşte kavurun.
  •  İyice kavurduğunuz pırasaların üzerine yumurtaları kırın, yumurtalar pişmeye başladığında birkaç defa karıştırın ve ocağın altını kapatıp servis tabağına alın.





Köfteli pide kebabı




Arkadaşım Özlem’in yine aynı sofrada bizler için hazırladığı başka bir lezzette köfteli pide kebabıydı. Özellikle ramazanda pideler artıyor, artan pidelerimizi bu şekilde değerlendirebiliriz. Hem israfı önlemiş hem de lezzetli ve şık bir yemek hazırlamış oluruz. Arkadaşım taze pide ile yapmıştı ama bayat pide ile yapacakların önceden fırında çok az ısıtmalarını tavsiye ederim.

Malzemeler:
  •  1 adet pide
  • 10 – 15 adet kızartılmış köfte
  • Yoğurt

 Üzeri için;   pul biberli- salçalı sos

Hazırlanması:
  • Pidelerinizi çok az ısıtıp bıçakla parçalara ayırın ve servis tabağına yerleştirin.
  •  Üzerine koyu kıvamlı çırpılmış yoğurdunuzu sürün.
  •  Önceden kızartıp hazırladığınız köftelerinizi pidenin üzerine yerleştirin.
  •  En üste hazırladığınız salçalı, pul biberli sosunuzu döküp sıcak olarak servis edin.





Nohut salatası




Arkadaşım Özlem’in bizler için hazırladığı, daha önce şuradapaylaştığım sofrasından bir tarif nohut salatası. Benim gibi her daim dolabınızda haşlanmış nohut, barbunya ya da kuru fasulye bulunduruyorsanız bir kaç dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz. Son dakika hazırlıklarınıza ya da diyet menülerinize bol yeşillikli bir nohut salatasının güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet limon suyu
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Tuz


Hazırlanması:

  • Haşlanmış nohutlarınızı karıştırma kabına alın. 
  • Üzerine limon suyunu sıkıp doğranmış maydanoz, dereotu, tuz ve baharatlarını ilave edip karıştırın.

Not; İçerisine ilave edeceğiniz yeşillikleri kendi damak zevkinize göre belirleyip, elma sirkesi ekleyebilirsiniz.



ilgili linkler;

25 Şubat 2013 Pazartesi

Elmalı örgü kurabiye






Malzemeler:
  • Yarım paket (125 gr) Muratbey tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Üzerine sürmek için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Süzme bal


İç malzemesi:

  • 4–5 adet rendelenmiş elmA
  • 2–3 yemek kaşığı şeker
  •  Tarçın
  • yarım su bardağı kırılmış ceviz


Kabukları soyulup rendelenmiş elmaları bir tavaya alın. Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen elmaların altını kapatın ve tarçın- ceviz ilave edip iyice karıştırarak soğumaya bırakın.





Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alın. 
  • Oda sıcaklığındaki yumurta beyazı, sıvıyağ, süt ve pudra şekerini ilave edip elinizle karıştırın.
  •  Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. 
  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp merdane ile oval olarak açın.
  •  Kenarlardan bıçak yardımıyla balık kılçığı şeklinde kesin. 
  • İç malzemeden koyup kenarları fotoğraftaki gibi ortada birleştirin. 
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  • Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler sıcakken fırça yardımıyla üzerlerine süzme bal sürün.







22 Şubat 2013 Cuma

Puf poğaça



Yarıyıl tatilinde annemleri ziyarete gittiğimizde annemim komşusu Havva bizi kahvaltıya davet etti. Daha önceden yeğenimden bolca methini duyduğum bu harika poğaçalardan yapmıştı. Ben de herkesin çok beğendiği bu nefis poğaçaları sizlerle paylaşmak için fotoğrafladım ve tarifini aldım. Daha sonra da defalarca yaptım, aynı yumuşaklıkta ve lezzette oldular. Hatta en son yaptığımda eşim ve çocuklarım “şimdiye kadar ki en lezzetli poğaçalardan birisi olmuş” dediler. Bu kadar övgüden sonra mutlaka denemelisiniz diyeceğim bir tarif olduğunu tahmin edersiniz sanırım.





Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant kuru hamur mayası
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı  mahlep
  • Aldığı kadar un

 Üzeri için; yumurta sarısı

Hazırlanması:
  • Ilık süt, şeker ve mayayı derin bir kabın içerisine alın ve 10 dakika kadar bekletin. 
  • Maya kabarmaya başlayınca sıvıyağ, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. 
  • Aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında (çok fazla un ilave ederseniz poğaçalarınız sert olur) bir hamur yoğurun.(ben 5 su bardağı +2-3 yemek kaşığı kadar un ilave ediyorum,siz kontrollü olarak ekleyin)
  •  Hamurun üzerini örtüp 30 dakika kadar bekletin. 
  • Hamur mayalandıktan sonra elinizle küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. 
  • Fırın tepsisinde de 15 dakika kadar mayasının gelmesi için bekletip üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  • Fırını kapatıp pişen poğaçaların üzerine temiz bir bez örtüp fırının içerisinde bekletin ki poğaçalar sertleşmesin.








21 Şubat 2013 Perşembe

Kremalı (muhallebili) sandviç kurabiyeler



Bu nefis kurabiyeler yeğenim tarafından yapılıp fotoğraflandılar. Görünümünden anlaşıldığı üzere çok lezzetli oldukları konusunda da onay alınınca burada sizlerle paylaşıldılar. Devamının gelmesi temennisiyle::)))) tarif ve fotoğraflar için teşekkürler yeğenim!






Malzemeler:


  • 1 paket margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 10 çay bardağı un
  •  1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 250 ml. süt
  • 1,5 Yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao



Süt, nişasta, toz şeker ve kakaoyu tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi pişirin. Arasıra karıştırarak kremayı soğutun.

Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış olan margarini karıştırma kabına alın.
  •  Üzerine şekeri ilave edip elinizle iyice karıştırın. 
  • Vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip hamur yoğurun. 
  • Hamuru 2–3 eşit parçaya ayırıp buzdolabı poşetinin arasında açın.
  •  Bardakla ya da kalıp yardımıyla yuvarlak kesin.
  •  Kestiğiniz yuvarlakları fırın tepsisine dizin.180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin ve soğutun.
  • 2 adet kurabiyenin arasına pişirip soğuttuğunuz kremadan sürüp kapatın ve kenarlarını hindistancevizine bulayın.




20 Şubat 2013 Çarşamba

Kızlarımla kahvaltı…



Babamızın erken dersi olduğu günler kızlarımla birlikte kahvaltı yapıyoruz. Çoğu zaman neşe içinde birlikte hazırlıyoruz sofrayı, bazen de küçük kardeş olarak ablamızı zorla uyandırıyoruz sabahın erken saatlerinde. 





Ailece oturulan sofraların tadı, mutluluğu inkâr edilemez tabiî ki ama böyle sabahlar hem onların hoşuna gidiyor hem de annesinden uzakta, her istediğinde onu göremeyen annelerine çok iyi geliyor…

Sevdiklerinizle mutlu sofralarınız daim olsun…




18 Şubat 2013 Pazartesi

Tam buğday unlu ekmekler (Evde ekmek yapımı)




HATAP tam buğday unu kullanmaya başladığımdan beri ekmeğimi evde kendim yapıyorum. Temel ekmek hamuru tarifim un, su, tuz, maya ve çok az şeker olmasına rağmen farklı ekmekleri sevdiğim için hamura bazen sıvıyağ, bazen süt, ceviz, karamelize soğan, zeytin ya da ruşeym ilave ediyorum. Sonuçta tadına bakan herkesin çok beğendiği ekmeklerim oluyor.





Zaten bir kaç denemeden sonra hamurun kıvamını ayarlamış, kendi ekmek tarifinizi oturtmuş oluyorsunuz. Bir kaç saat içerisinde, gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz lezzeti tartışılmaz ekmekleriniz hazır oluyor. Sonrasında daha fazla yememek için kendinizle mücadele ediyorsunuz. 





Aylardır ekmeğimi kendim yapmama rağmen hala bloğa tarifini yazmamışım. Bu ilk tarif olsun sonrasında da diğerlerini paylaşayım inşallah…







Malzemeler:

  • 10 su bardağı HATAP tam buğday unu
  • 1 paket instant kuru maya (10gr)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1–2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 4,5 su bardağı ılık su







Hazırlanması:
  • Tam buğday ununun tamamını karıştırma kabına alın.
  •  Unun ortasını elinizle havuz gibi açın Açtığınız çukurun ortasına mayayı dökün.
  •  Üzerine şekeri serpin ve 1 su bardağı ılık suyu da maya ve şekerin üzerine dökün (fotoğraf 1)
  • En son kenarlardan biraz un alıp suyun üzerine serpin (fotoğraf 2). 
  • Bu şekilde 15 dakika kadar bekletin. (Sürenin sonunda mayanın fotoğraf 3’teki gibi kabarmış olması gerekiyor.)





  • Bu işlemin ardından tuzu, sıvıyağı ve kalan 3,5 bardak ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamur yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru ağzı kapalı olarak ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamurunuzu istediğiniz büyüklükte eşit parçalara ayırın (ben genellikle 3 eşit parçaya ayırıyorum).
  • Elinizle istediğiniz şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin.(yuvarlak ya da oval şekil verebilirsiniz, şekil verirken elinizi sıvıyağa ya da suya batırırsanız hamur elinize yapışmaz)
  • Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra da yaklaşık yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin.
  • 180 derecelik fırında ekmeklerinizi 45 dakika kadar pişirin.(pişme süresi fırınınıza ve ekmeğinizin kalınlığına göre değişecektir, pişme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz)




16 Şubat 2013 Cumartesi

Hayalet peynirler (peynirden hayalet yapımı)




Tam olarak istediğim gibi olmasa da sevimli hayaletlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Çocukların ve büyüklerin hoşuna gidecek, kahvaltı sofranıza renk katacak, oldukça kolay bir tarif. Ben zamansızlıktan çok fazla ayrıntılı çalışamadım üzerinde, sizler çocuklarınızla beraber eklemeler yaparak daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Eminim beraber bir hayalet tabağı yapma fikri onları çok mutlu edecektir…







Malzemeler:


Hazırlanması:

  • Peynirlerinizi ortadan ikiye kesin.
  • Çörekotlarını kullanarak göz ve ağız yapıp servis tabağına yerleştirin.

14 Şubat 2013 Perşembe

Tam buğday unlu & mahlepli poğaça




Geçen hafta tatil dönüşü kahvaltı için çocuklara sade poğaça, kendime ise fotoğraftaki tam buğday unlu poğaçaları pişirdim. Yumuşacık ve çok lezzetli oldular. Poğaçalar için şuradaki tarife 1 çay kaşığı (tepeleme) mahlep ilave ettim. Ayrıca hamur malzeme listesinde ki yumurtayı koymayıp sadece üzerine yumurta sarısı sürdüm. Maya olarak ta tek kullanımlık paketlerde ki kuru mayalardan kullandım. Bu nefis ve sağlıklı poğaçaları denemek isterseniz, tarif için buraya tıklayabilirsiniz.



Kolay ekmek pizzası




Evin küçük kızı minicik yaşıyla pizzayı çok sevip, sık sık pizza mı yapıyorsun istekleriyle gelince, bazen kolaya yönelip bu tarifi yapıyorum. Sonuçta benim için pratik, kızım içinse lezzetli bir pizza ortaya çıkmış oluyor.Kızımın isteğiyle şurada paylaştığım kahvaltı sofrası için bir kaç dakika içerisinde hazırlamıştım.Kullanacağınız malzemeler her zaman olduğu gibi size kalmış, evde bulunan istediğiniz malzemelerle yapabilirsiniz. Ayrıca bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz bir yöntem. Ben bir gün önce kendi yaptığım tam buğday unlu ekmekleri ortadan ikiye bölerek kullandım.







Malzemeler:



Hazırlanması:

  • Ekmekleri ortadan ikiye bölün ya da dilimleyin. (Benim ekmeklerim hamburger ekmeği büyüklüğünde olduğu için ikiye böldüm.)
  • Üzerlerine peynirinizi sürüp kavrulmuş kıymalarınızı ilave edin.(ben önceden hazırlayıp dolapta beklettiğim kıymalı kavurmadan kullandım).
  • Doğranmış zeytin ve istediğiniz malzemeleri de ekleyip en son kaşar peynirlerini serpiştirip fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 derece fırında peynirler eriyene kadar bekletip sıcak servis edin.









13 Şubat 2013 Çarşamba

Sürmeli peynir tabağı



Muratbey peynirlerinin hepsi birbirinden lezzetli ama bizim evin küçükleri (ve tabiî ki büyükleri de) özellikle sürmeli peyniri çok seviyorlar. Ev yapımı tam buğday ekmekleri ve bir bardak çay ile nefis oluyor. Ben peynirin yanında isteyenler için çeşitli reçeller ve süt reçeli de ikram ediyorum. Bu şekilde hazırlanmış bir tabak, kahvaltı hatta ikindi atıştırmalıkları ya da beş çayı sofraları için de çok uygun olur ve beğenilir.






12 Şubat 2013 Salı

Çikolata & fındık kaplamalı nişastalı kurabiye



Daha önce burada arkadaşımda tadına bakıp sonrasında kendimce değiştirdiğim harika bir kurabiye tarifi vermiştim. Fotoğraftaki kurabiyeler arkadaşımı ziyarete gittiğimizde bizler için hazırladığı nefis kurabiyeler, o akşam fotoğraflamış ama bir türlü buraya yazamamıştım. Tadına bakan herkesin tek kelimeyle bayıldığı, mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim harika bir lezzet.






Malzemeler:

  • 1 paket margarin ya da tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar nişasta

 Üzeri için; kırılmış fındık ve çokokrem

Hazırlanması:

  • Oda sıcaklında tamamen yumuşamış margarini karıştırma kabına alın üzerine yumurtaları ilave edip elinize iyice karıştırın.
  •  Kabartma tozu ve aldığı kadar nişasta ilavesi ile çok sert olmayan bir kurabiye hamuru yoğurun.
  • Hamurdan elinizle parçalar koparıp oval ya da yuvarlak şekiller verin.
  • 175 derece fırında üzerleri kızarmadan pişirin.
  • Kahvaltılık çokokremi kutusu ile beraber sıcak su dolu başka bir kabın içerisine koyup tamamen yumuşamasını sağlayın. 
  • İyice yumuşayıp akışkan bir hale gelen çokokremin içerisine soğuyan kurabiyeleri teker teker batırıp hafifçe çikolatasını süzdürerek çıkarın.
  • Çikolataya batırdığınız kurabiyeleri ardından kırılmış fındıklara batırıp kaplanmasını sağlayın ve yağlı kâğıt serilmiş bir tepsinin içerisine alıp çikolatası donana kadar serin bir yerde bekletin.


Notlar:

Arkadaşım buğday ve mısır nişastasını karışık kullanmış. Üzerine kaplamak için istediğiniz bir kahvaltılık çokokrem kullanabilirsiniz. Arkadaşım Bim marketlerde satılanlardan kullanmış. Kurabiyeleri çikolata ile kaplamak biraz oyalayıcı olduğu için bir gece önceden hazırlamanızı tavsiye ederim.


11 Şubat 2013 Pazartesi

Tatil öncesi kahvaltı sofrası



Blogdaki sessizlikten de anlaşılacağı gibi yarıyıl tatili nedeniyle evimizden uzaktaydık. Annemleri ve kayınvalidemleri ziyaret edip birkaç gün önce döndük. Umarım sizlerde tatili istediğiniz gibi geçirip, dinlenebilmişsinizdir. Kısa süreliğine de olsa kendi adıma yoğunluklar bitti sayılır, bu da demek oluyor ki bundan sonra daha sık tarif gelecek inşallah.





Tatile gideceğimiz sabah hazırladığım kahvaltı soframızın fotoğraflarıyla başlayalım…






Evin minikleri tarafından her daim en büyük ilgiyi gören, Muratbey peynir çeşitleri ile hazırladığım peynir tabağımız.





Aceleden içlerini çok az doldurduğumu sonradan fark ettiğim peynirli salatalık ruloları.






Fotoğraf karesinde ki melek ise tatilimizin İstanbul durağının tatlısı; ikinci defa hala olma sebebim minik Eslem’imiz…



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats