
Geçen haftalar da eşimin arkadaşları için hazırladığım menü ve pasta ise not edebildiklerimden...

Portakallı ve damla çikolatalı kekten artan parçalarla yaptığım cezeryeler.Kekleri elimle ufalayıp önceden rendeleyip şekerle pişirdiğim havuçlarla karıştırdım.Elimle şekil verip hindistan cevizine buladım.
- Kakaolu ve sade ıslak kurabiyeler
- Muzlu rulo pasta

malzemeler:
Pandispanya için;
- 4 yumurta (beyaz ve sarıları ayrı çırpılacak)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
hazırlanması:
- Önce yumurta beyazlarını mikserle kar gibi olana kadar çırpın.
- Daha sonra ayrı bir kapta şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Vanilya,un ve kabartma tozunu yumurta sarılarının içine eleyin ve çırpın.Pürüzsüz bir kıvam alınca mikseri bırakıp,tahta bir kaşık veya spatula ile çırpılmış yumurta beyazlarını unlu karışıma yavaşça,sönmesine izin vermeden ekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın kabına karışımı döküp,kaşıkla düzleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika üzeri kızarmadan kontrol ederek pişirin.
- Temiz bir bıçak veya kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Fırını kapatıp bir kaç dakika bekleyip yağlı kağıtla birlikte çok sıkı olmayan bir rulo yapın.Üzerine nemli bir bez serip bir kaç dakika bekletin.
- Soğuyan pandispanyadan yağlı kağıdı çıkartın,keki servis tabağına yerleştirin ve önceden hazırlayıp soğuttuğunuz kremanın bir kısmını kekin üzerine yayıp muzu (dilimlemeden) yerleştirin.
- Krema ve muz yerleştirilmiş pandispanyayı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın ve bitiş yeri alta gelecek şekide servis tabağına terleştirin.
- Üzerine ve yanlarına da kremadan sürüp hindistan cevizi serpin ve isteğe göre çilek dilimleri ile süsleyin.